Сьогодні до вашої уваги ми хочемо запропонувати одну із ефективних педагогічних технологій “Хоровий спів”.
13 жовтня наш навчальний заклад започаткував нову традицію “Свято козацької пісні”. Старт цього проекту відбувся дуже вдало. В ньому взяли участь учні п’ятих та шостих класів на чолі зі своїми класними керівниками. Шість класів обирали козацьку пісню, вивчали історію та виконували всім класом. Цей проект мав на меті не лише викликати патріотичні почуття, а і об’єднати мистецтвом дитячі колективи класів, адже хоровий спів вимагає від учасників уваги, гармонії, злагодженості та “відчуття плеча”. Педагогічна технологія співробітництва дала позитивний результат.
Два керівника гуртка з музичною освітою, Бадеха Вікторія Андріївна та Яловега Олександра Вадимівна, зробили підбірку козацьких пісень, які діти уважно прослухали. Надзвичайно складним процесом виявився вибір пісні. І нарешті веселі, змучені, не завжди задоволені репетиціями, діти дружно заспівали. Це було приємне відкриття для самих дітей і для педагогів, адже перший крок до об’єднання класу було зроблено.
Незалежне журі прийняло рішення відзначити кожен клас, аби створити ситуацію успіху для кожної дитини. Дуже сподіваємось, що ця чудова хорова традиція буде радувати нас і в інших тематичних святах.

*Пісні виконувалися у повному форматі, але ми подаємо лише фрагменти виступів.